maandag 17 december 2007

Even er op uit Zondag 09-12-07

Het was vandaag voor de verandering weer eens droog en het zonnetje scheen er lustig op los dus na een week niet fietsen moest ik er weer eens op uit.
Ondanks het zonnetje was het toch maar 4 gr.C met een fris windje.
De fiets is deze week uitgerust met nieuwe remblokjes op de schijven dus het remmen moet weer super gaan.
Tevens had ik wat speling op het balhoofd en dat is ook gelijk door de fietsenmaker verholpen.
Dus gaan we er op uit , eerst maar eens Zaandam uit , via de Provinciale weg naar Wormerveer , lekker ff spook gefietst anders moet je twee keer oversteken , door naar Krommenie en dan richting Uitgeest en door naar Dorregeest en naar het pontje bij Akersloot.
was voor mij de eerste keer dat ik hier overstak.
Maar toen kwam ik erachter dat ik weer de verkeerde kant op was gegaan want nu had ik wind tegen en dat kun je beter in het begin van de rit hebben .
Op de pont had ik gezelschap van twee racebukkers en die gingen als eerste eraf en fietsten weg , even later had ik ze weer ingehaald en zag in m,n spiegel dat 1 van hun afhaakte en rustig aan ging fietsen , en nummer twee bleef bij z,n maatje en even later waren ze uit het zicht.
Na het oversteken van de prov.weg richting De Woude had ik helemaal de wind tegen en daalde bij mij ook het tempo naar 23-24 km/uur maar goed we kwamen al weer in de buurt van de zaanstreek .
Via de Zaanbrug in wormerveer richting de Zaanse Schans waar diverse molens van de wind genoten en vele bezoekers van de draaiende molens genoten en toen via het kalf weer naar huis.


statistieken : afstand 52.2 Km
Gem snelheid 24.7 Km/Uur
Tijd 2 Uur en 6 Min
Max snelheid 42,9 Km/Uur (met tegenwind het spoorviaduct af.) heerlijk
Totaal Km. 4032 dit jaar

1 opmerking:

marcel beekmans ( beekie ) zei

zozo toen had je de smaak lekker te pakken he