maandag 20 juli 2009

Vliegtuigjes kijken ?


Vandaag maar weer eens op zoek gegaan naar de Ijweg nabij Boesingheliede om op de spottersplaats naar vliegtuigen te kijken .
Met behulp van Google Maps een route gemaakt alleen deze kent de pont buitenhuis niet dus stuurt me over de sluizen bij ijmuiden , gaan we niet doen , we gaan met de pont.
De rit naar de pont was met volle tegenwind en de snelheid kwam niet boven de 23 km/uur , ook moest er gestopt worden voor de brug bij nauerna , de pleziervaart gaat voor he .
Onderweg vliegen de tuigen over dus ik was hoopvol gestemd , Na Halfweg door Zwanenburg en na Boesingheliede de schipholweg overgestoken om aan het eind van de Ijweg naar het landen en starten te kijken , dacht ik.
Geen vliegtuig te zien , afijn na 2 broodjes , een banaan en een appel en een uur op m,n fiets gelegen in het zonnetje , nog steeds geen vliegtuigen.
Dus maar weer gestart met fietsen maar nu met windje mee , Bij de pont aangekomen een mooie foto gemaakt van een Tanker en met behulp van google de gegevens gevonden.
Vessel's Details:
Ship Type: Tanker
Year Built: 2004
ength x Breadth: 175 m X 31 m
DeadWeight: 35156 t
Speed recorded (Max / Average): 8 / 6.1 knots

De terugreis na de pont ging via de Watertoren te Assendelft en met het windje in de rug was 40 km /uur best vol te houden.
Voor het oversteken van de Zaan is nog steeds een pontje nodig en die vertrok natuurlijk net voor m,n neus , dus maar een plaatje van de nieuwe brug geschoten.

Geen vliegtuigen gezien maar wel lekker gefietst .Afstand 52 Km .
Totaal nu dit jaar. 2624 Km

4 opmerkingen:

marcel beekmans ( beekie ) zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
marcel beekmans ( beekie ) zei

jammer! was wel mooi vlietuig-kijk-weer!

maar meestal stijgende ze met tegen wind geloof ik, en landen met de wind mee...of andersom weet ik nie precies , maar als je dat weet, ist ene kwestie van kijken bijv via knmi.nl hoe de wind staat en dan de juiste baan zoeken

Gerrit zei

Soms wisselen ze voor een tijdje van baan , waarom dat is weet ik ook niet.
Lekker gefietst dit weekend lees ik .

marcel beekmans ( beekie ) zei

ja best wel:D en ook weer tien plaaten omhoog gegaan zie ik dankzij jou:P had je verteld in het bericht dat ik maar weer verwijderd heb over de aankondiging van de ronde:P ze hebben er kennelijk zin aan bij vm.l:P