woensdag 25 juni 2008

Zwanentochtje             op de achtergrond het dorpje Neck   en   een mooi koppel zwanen in het Twiske


Deze rit had ook Alle Beemsters kunnen heten want ik heb ze allemaal gezien vandaag , maar goed , zwanentochtje klinkt ook leuk.
Omdat het alweer veel te lang geleden was dat er een ritje gereden was vandaag maar weer eens op de fiets gestapt.
Eerst de bandjes opgepompt tot 6 Bar en dan naar oostzaan gefietst voor een stempeltje in het tochtenboekje , dan worden de kilometers geregistreerd bij de toerclub en doe ik mee in het klassement , op een van de onderste plaatsen wel te verstaan .
Vanuit Oostzaan zit je zo in het Twiske en daar kwam ik het eerste zwanenpaar met 3 jongen tegen. Leuk om die jongen nog zo lekker onbeholpen tussen het riet te zien scharrelen.
Vanuit het twiske gaan we door naar Waterland en over de kanaaldijk naar purmerend , daar is de laatste jaren ook weer een heel stuk polder weggesnoept voor woningbouw , Jammer.
Dan fietsen we door purmerend naar de zuidoost beemster en door naar de middenbeemster , de zwaluwen scheren over de weilanden op zoek naar mugjes,vliegen en ander eten en na een bezichtiging door een paar touringcars vol met toeristen komen we uit bij Restaurant de Kerckhaen voor een lekkere tosti met een kop thee.
Na een stop van drie kwartier en vlotte babbel met de eigenaar ga ik weer door fietsend over de Oosthuizerweg  ga ik door de Noordbeemster en kom ik uit op de Oostdijk waar ik het windje schuin tegen krijg en het tempo gaat naar beneden . Na purmerend zie ik ter hoogte van tennisvereniging Nekslag  weer een zwanenkoppel met jongen  , deze heeft 4 jongen. 
Nu nog even 11 km tegen wind in door het twiske en op het fietspad naar de watering word ik nog even ingehaald door een Quest en even later ben ik weer thuis.

Statisstieken:  Afstand 64 Km
                          Max speed 36,8 Km/hr.
                          Gem. speed 26,1 Km/hr.
                          Tijd  2.26 uur minus drie kwartier babbelen
                          Totaal dit jaar 1905 km.

 

Geen opmerkingen: