dinsdag 15 juli 2008

Knooppuntentocht


Zo , na een weekje Drenthe zonder fiets , echt afkicken , moest het er van komen .
Dinsdag zou het mooi weer worden dus maandagavond de pas gewonnen knooppunten kaart met stad amsterdam  en noord holland erop erbij gepakt en besloten om via de punten naar Marken te gaan en van daaruit als een toerist met de boot express naar volendam en dan via warder en oosthuizen naar purmerend en naar huis in zaandam.
Het eerste stuk is vrij bekend terrein voor mij en dat was maar goed ook want bij landsmeer miste ik een bordje en ging op ervaring de goede kant op.
Ook na Broek in waterland was het even zoeken naar het juiste nummertje maar dat bleek na het voetgangerstunneltje te staan.
Bij het betreden van de boot werd m,n fiets afgepakt en tegen de reling gezet , er moesten nog 5 fietsen tegenaan. Ik wilde eigenlijk m,n fiets alleen hebben staan of vasthouden maar dat mocht niet van de norse markerdochter.
Tijdens het boottochtje van 5,50 euro genoten van m,n broodjes en de inhoud van m,n bidon en na aankomst door Volendam gelopen , te druk om te fietsen, en daarna verder gefietst naar Warder.
Bij Oosthuizen begon ik toch m,n spiertjes in de benen te voelen , logish als je al 1,5 week niet gefietst hebt en dan ineens 75 km gaan fietsen , dus daar maar even gestopt voor drinken en een lekkere snicker die ik in Watergang al gekocht had en zo kreeg ik toch weer wat extra energie voor de rest van de tocht.
Ik wilde eigenlijk nog door naar spijkerboor en dan met het pontje over en via de wormer terug maar had daar geen fut meer voor en ben via Waterland en Het Twiske naar huis gefietst.
In Waterland zag ik in een electriciteitsmast een paar mannetjes druk aan het schilderen , daar sta je eigenlijk niet bij stil maar dat moet ook gedaan , en dan zijn ze nog wel even bezig want we hebben genoeg van die dingen.

Ritafstand 75 Km.
gem. snelheid. 24 km/uur.
max snelheid 36,8 Km/uur.
Totaal 1980 Km dit jaar.

Geen opmerkingen: