woensdag 23 juli 2008

Benauwd rondje


Vandaag ben ik via de Zaansa schans naar de Wormer en via Oost Knollendam en het pontje naar Spijkerboor gefietst en langs Graft de Beemster in .
Op de een of andere manier kom ik daar steeds vaker terecht , misschien door de lekkere lange rechte wegen , en natuurlijk vanwege het mooie natuurschoon .
Even gestopt bij de Cono voor een pondje kaas , lekker smullen, en door gefietst en weer uitgekomen bij restaurant de Kerckhaen voor een verfrissing en de eigenaar is gewoon gezellig.
Na een rondje door de Beemster uitgekomen bij de zuiddijk langs de ringvaart en daar in gesprek geraakt met 2 jongelui die op weg waren naar Alkmaar (thuisbasis) na een week fietsvakantie door de kop van N-Holland.
Zij waren met 150 Euro op zak over de afsluitdijk getrokken en via friesland naar n-holland gefietst en hadden nu nog 50 euro over.
Ze hadden geslapen bij boerderijen of gewoon langs een bosrand dus allemaal erg basic , geweldig.
De fietsen waren ook al wat ouder en beladen met vuilniszakken , 1 van de jongens was op de eerste dag al z,n voorspatbord verloren dus dat zegt wat over de staat van de fietsen.
Maar ze hadden een topweek gehad met zelfs een nachtelijke rit over de veluwe en hadden daar bij heel wat wild zien lopen ( herten , everzwijnen) 
Na dit leuke oponthoud doorgefietst via het twiske naar m,n huis in Zaandam.
Ik vond het vandaag een beetje benauwd dus vandaar de Titel.
Ook nog even een foto gemaakt van een koe met 4 kalfjes , ik weet niet of ze allemaal van dezelfde koe waren maar schattig waren ze wel.

Ritafstand  60 Km
Gemiddelde sn.heid  28 km/uur 
Totaal dit jaar 2040 Km

Geen opmerkingen: