zondag 4 oktober 2009

Herfsttreffen 2009

Vrijdag 2 Oktober

De fiets had ik 2 dagen van tevoren al opgetuigd dus ik hoefde vandaag alleen maar te kijken of alles nog vast zat en ik kon op tijd , eigenlijk veel te vroeg , vertrekken op weg naar de afgesproken plek bij de nesciobrug waar ik marcel zou oppikken en we samen verder zouden rijden naar Huizen.
Het opgetuigd rijden met de fiets beviel me veel beter dan het rijden met een karretje erachter en de snelheid was ook lekker , zo rond de 28 Km/uur was voor marcel ook nog te doen omdat langzaam rijden met een velo meer kracht kost als sneller.
We waren natuurlijk veel te vroeg ,maar niet de eerste want er was al iemand met een zelf gebouwde velomobiel op het terrein geweest hoorden we van de groep die voor ons gebruik maakten van de blokhutten , dit bleek willem te zijn met zijn oranje WEB oftewel Willems Eigen Bouw.
Nadat we boodschappen hadden gedaan bij de local AH en terug kwamen op de camping waren er al meer ligfietsers gearriveerd , in totaal zouden er zo een 50 stuks komen.
Het werd een gezellig weerzien met meerdere bekenden en onbekenden die dan weer bekend werden , sommige hadden er meer dan 130 km fietsen op zitten waarvan 1 zelfs 100 km door de regen , gelukkig brandde de barbecue tot laat in de avond en kon iedereen nog zijn maaltje maken , en ik m,n breezertje nuttigen .
Ik had m,n tentje en nieuwe slaapzak mee om te voorkomen dat ik wakker zou blijven door snurkers maar ik heb de eerste nacht weinig geslapen door de kou en besloot de tweede nacht dan maar in een hutje door te brengen en daar had ik het wel lekker warm en gelukkig snurkten m,n twee medeslapers niet .

Vandaag gereden 45 Km in best wel goed weer.

Zaterdag 3 Oktober

De dag van de gezamenlijke toertocht .
Eerst maar eens wakker worden en ontbijten met krentenbollen en warme thee , en dan zo rond kwart voor elf van start volgens een door Maarten en Oscar gemaakte route met voorrijders , tussenrijders , achterrijder en verkeer tegenhouders bij de oversteken bleef het voor iedereen een veilige rit zonder valpartijen maar wel met gesjouw aan velomobielen die een paar keer de korte bochtjes niet konden halen maar dat mocht mijn pret niet drukken .
Maarten en Oscar , het was een prachtige route met werkelijk alles erin , Kastelen , zandpaden , mooie fietspaden , goed en snel restaurant , koeien ,paarden , polders , zon , regen , harde wind en bos , jullie waren niks maar dan ook niks vergeten. Alle Lof.
Na de rit moest er eten gemaakt worden voor de gezamenlijke maaltijd en daar heeft ondergetekende zijn steentje aan bijgedragen door het snijden van 10 komkommers , 15 Gele paprikaas , 15 Rode paprikaas en een stuk of 80 paddestoelen en buiten aan de tafels hadden een paar mensen een minder leuke taak , zij mochten 10 Kg uien schillen en fijn snijden , je begrijpt dat dit een droevig samenzijn werd met al die tranende ogen en al deze componenten werden verdeeld over een Vegetarische en een Vlees maaltijd .
Na de maaltijd was er tijd om af te wassen en het maken van toetjes en daarna konden we eindelijk beginnen aan de meegebrachte bordspelen en kaartspellen en natuurlijk weer een breezertje.
De nacht in het hutje was beduidend warmer en ik heb dan ook veel beter geslapen.

Vandaag 50 Km gereden in zon,regen en wind.

Zondag 4 Oktober

Dag van vertrek
Op tijd wakker geworden en na het ontbijt de fiets opgetuigd en gezamenlijk het hutje schoon geveegd .
Afgesproken om met marjolein, Rob,Mark-Jan en een dame waarvan ik de naam even niet weet via een mooie knooppuntenroute langs de vecht terug te rijden , dit was voor mij maar 5 Km om en veel gezelliger en mooier.
Weer op onbekende wegen gereden en veel gezien en samen met Rob vanaf Weesp via Muiden naar Amsterdam gereden , de anderen gingen nog iets verder en 1 was al op de thuisplek .
Een groot gedeelte van de route hadden we wind tegen en ik kwam ook bijna de Schellingwoude brug niet meer op .
Rob moest nog door naar Purmerend en nam afscheid en ik fietste door naar huis in Zaandam alwaar ik om 13:45 met open armen werd ontvangen.

Vandaag 50 Km gereden met harde tegenwind , bepakking en af en toe zon.

Weer een gezellig weekend geweest en daarvoor wil ik jullie allen bedanken.

3 opmerkingen:

Eugène zei

Hoi Gerrit.

Gisteren om 17.45 was ik ook weer thuis na 137km, alleen nu met diverse stukken wind in de rug en heerlijk fietsweer. Kon het niet laten om toch weer over de Posbank (veel omhoog en dus ook veel omlaag! rechtsboven Arnhem) te fietsen, waardoor ik nu m'n bovenbenen nog voel van de inspanning.
Bedankt voor het gezellige weekend en wellicht tot ziens bij de LEL!

Gerrit zei

hey eugene , ik heb nog spierpijn van de windy ride , btw , hoe neem je je drinken mee met de lel , je wilt natuurlijk zo gestroomlijnd als mogelijk zijn.

Eugène zei

Hoi Gerrit.

Mijn camelback gaat gewoon in m'n tasje op de bagagedrager, weliswaar niet helemaal vol maar waarschijnlijk 0,5 tot 1 liter sportdrank (Isostar orange).
Ik laat mijn tasje er gewoon opzitten ook al val ik dan in een andere klasse (met staartpunt), ik doe toch niet mee met de prijzen, ik fiets alleen voor m'n eigen prestatie en bewonder de anderen! Ik hoop natuurlijk niet als laatste te eindigen en ga daarom ook zo hard als ik kan, denk aan ongeveer 28 tegen de wind in en 35 tot 40 met de wind mee.