zondag 25 oktober 2009

De LEL


Welke LEL ? De Lel van Lelystad , Enkhuizen, Lelystad.
Voor mij was dit de eerste keer en ik was best nieuwsgierig hoe het allemaal zou gaan.
Bij aankomst waren er al diverse bekenden en de begroeting was hartelijk , ik heb de fiets uit de auto gehaald en me gemeld bij de start waar bleek dat een helm verplicht was , en die had ik nu net niet mee.
Niet getreurd want ik mocht de helm van kees van Hattem lenen en ik was daar heel blij mee anders kon ik weer rechtsomkeers maken naar huis. Kees nogmaals bedankt , hij zat heerlijk.
Nog even het hoofdsteuntje wat bijgebogen om het geheel passend te maken aan de helm en me opgesteld in de startrij.
Om 13:00 was de start van de eerste deelnemer en iedere tweede minuut daarna startte een andere deelnemer.
Na de start ging het parcours een beetje glooiend naar beneden en kwam mijn snelheid al gauw op 40+ te liggen en hier was ik niet blij mee want ik wilde in het eerste stuk niet teveel energie kwijtraken want na het keerpunt hadden we op het laatste stuk wind tegen .
De eerste 15 km ging licht naar beneden en daarna licht omhoog naar het 25 km punt waar gekeerd moest worden om via een steile afdaling naar beneden te gaan waar mijn maximale snelheid op 52 km/uur kwam te liggen, daarna weer een stukje omhoog en weer licht glooiend naar beneden en in het laatste stuk weer licht omhoog met tegenwind .
Het laatste stuk kwam mijn snelheid niet boven de 24 km/uur uit en zat ik er een beetje doorheen maar in de verte zag ik de parkeerplaats en de brug al opdoemen en dat gaf weer moed , de bocht net voor de brug nam ik iets te nauw waardoor ik heel even in de berm terechtkwam maar gelijk weer het fietspad opdook (schrik) maar ik wist er op de brug toch nog een sprintje uit te trekken zodat ik met een bloedsnelheid weer de parkeerplaats op stoof .
Na het uithijgen en weer op adem komen kreeg ik een courgettesoep aangeboden die best wel lekker was, bedankt maarten , en kreeg mijn tijd door.

Mijn supertijd was 1 Uur en 44 Minuten en ben geeindigd als 34 ste
en daar ben ik best wel trots op want het is best nog wel moeilijk om je energie goed te verdelen over 50 km. Ter vergelijk de Nr:1 heeft de 50 km gereden in 52 Min 53 sec , dit was in een quest maar evengoed een supertijd.
Hier is een linkje naar de uitslagenlijst

mensen , bedankt en tot de volgende keer.

5 opmerkingen:

Mick zei

Gefeleciteerd Gerrit, je doet zoals ik immers nooit mee aan wedstrijden.
De link in je log werkt niet maar Wim schermer heeft de lijst ook: http://tinyurl.com/yhc277m
jij reed er 2 vrouwen uit, ik in Zwolle 1 man (op de roeifiets).
Ik ben er van overtuigd dat het vooral de factor lichaamslengte/gewicht is die 'n snelle ligfietsrijder maken: Want wie wint er weer? De allom gewaardeerde Y.S.!

marcel beekmans ( beekie ) zei

ben trots op je kerel! goed gedaan. ben weer in des lands:P nu ff in kaatsheuvel ff bij vrienden van me vader en fam, we gaan vanavond weer naar het 'nood-holandse,

topy hoor,

Gerrit zei

he Mick , vreemd dat de link het bij jou niet doet , bij mij werkt ie gewoon.

Mick zei

Ik krijg: "Sorry, de pagina die je zoekt in de blog Fujin Fietser bestaat niet."
Ik ben trouwens bezig met 'n nieuwe 'bankdrukfiets', dit keer gecombineerd met m'n bestaande Hafa. Het zou me niet verbazen als die op de sprint en bij de klim wel n's verrassend snel zou kunnen uitpakken...

Gerrit zei

verbaast me niks gezien jouw arm en borstgesteldheid , mick