vrijdag 29 januari 2010

Nieuwe banden , Voetverwarming


Gisteren heb ik nog even een setje Marathon plus banden gemonteerd omdat ik vond dat ik nu maar eens met een klein beetje profiel moest gaan rijden in de winter , de sportcontacts die eronder zaten zijn helemaal glad en aangezien ik daar mee onderuit was gegaan heb ik besloten om marathons eronder te zetten.
Het omleggen van deze banden ging redelijk goed hoewel ik toch het apparaatje moest gebruiken om het laatste stukje om de velg te krijgen. (opa verliest een beetje kracht denk ik)
Vanochtend was de kans om deze banden qua snelheid te testen en tegelijk de bij eduard gekochte voetverwarming te testen.
De verwachtingen waren hoog omdat ik van meerdere mensen gehoord heb dat dit redelijk snelle banden zijn en qua komfort ook goed.
Maar nu weet ik niet of het aan het vroege uur , de kou of de bandendruk ligt maar ik vind deze banden zwaar lopen , het scheelt mij zeker 5 km/uur denk ik , het kan zijn dat de druk niet helemaal optimaal is want de Gazelle pomp gaf problemen met het oppompen van de banden , bij iedere slag kwam de druk wel omhoog maar zakte meteen daarna terug , vreemd.
De voetverwarming voldeed ook niet helemaal aan de verwachting , ik denk dat eduard er een weerstandje teveel uit gehaald heeft , ik rijd natuurlijk wel op een open ligger en niet in een velo.
Mijn voeten werden niet koud maar ook niet echt warm , maar goed toch winst want voorheen had ik koude voeten.
Vanmiddag op de terugweg stond er een stevige wind die dus ook de snelheid omlaag haalde , op stukken waar ik voorheen gewoon zonder al teveel moeite de 30 km/uur haalde bleef ik nu hangen op 25 km/uur ik had zelfs problemen om een mountainbiker in te halen.
Maar goed we gaan morgen de teller even resetten en dan gaan we het een weekie aan kijken mits er geen sneeuw meer komt.
Mocht het zo zijn dat de langzamere snelheid aan de banden ligt dan gaan bij goed weer toch de Sportcontacts er weer onder.

6 opmerkingen:

Mick zei

Gebruik je wel 'overschoenen' Gerrit?
Ik las namelijk dat hij dat als voorwaarde stelt voor voldoende warmteafgifte vd zooltjes.

marcel beekmans ( beekie ) zei

beste opa,kan ook gewoon aan je zelf liggen he, dat de snelhied niet hoog ligt, heb dat zelf wel es dat het ff minder gaat", maar op de buitenband staat hoeveel barr er in kan, anders even plaza kijken, mar volgens mij kan er gewoon 4 barr in ofzo, mowt je ven kijken, als je er niet genoeg barr in zit, dan merk je dat ook meteen!!!!

Gerrit zei

als het goed is staan ze op 6 bar marcel , en inderdaad mick , heb er geen overschoenen bij aan en denk ook niet dat dat verbetering geeft want de zool blijft open ook met die overschoenen en daar komt de kou vandaan , de pedalen geven oom kou af.maar zoals gezegd , toch wel een verbetering met die zooltjes.

Anoniem zei

Hoi Gerrit,

Het gevoel dat de plus zwaarder loopt kan wel kloppen. Op mijn Quest heb ik voor de plus liggen en in vergelijking met de banden die ik in de zomer gebruik is de snelheid minder. Voor mij niet zo heel belangrijk als ik niet lek rij is het mij de langzamere tijd wel waard.

Groet,
Herman

Gerrit zei

Dat is wel zo Herman maar de sportcontacts zijn ook voorzien van een anti leklaag die prima werkt en ze zijn evengoed snel.

Wim Schermer zei

Hi Gerrit,
Zowel de SportContact als de Marathon Plus zijn heel zwaar lopende banden.
Kijk maar eens naar de test van deze banden op mijn blog.
Groeten,
Wim