maandag 18 april 2011

BHV Keuring

Van mij mogen ze me iedere dag keuren want ik was een uur eerder thuis van het werk vandaag.
Ik moest in het gebouw De Golf zijn bij Achmea voor de keuring en als je dan de oproep leest wordt er gezegd dat er weinig parkeerruimte aanwezig is dus verwacht je een goede fietsenstalling of een aantal fietsrekken.
Helemaal niets van dat alles , ja een stuk verderop bij een bushalte maar dat was vol en natuurlijk vol in het zicht , daar zet gerrit zijn ligfiets niet neer.
Dus heb ik aan de achterkant van het gebouw een invalidenparkeerplaatspaal met een busje erbijgevonden en hem daar aan vast gezet , het paste maar net tussen het invalidebusje en de paal maar hij bleef staan , nog even het voorwiel eruit en ik kon naar binnen.
Alles was goed, op de longfunctie na, die was wat minder maar dat is ook een lastige meting om in een rond buisje je lucht te persen maar omdat wij ook met ademlucht werken bij de BHV moest ik ook een inspanningstest doen en deze bevestigde wat ik al dacht , dat m,n conditie prima is.
Ik fietste dik 225 Watt bij een Hr van 198 en het herstel daarna was goed dus ik mag weer een jaartje oefenen en bhven .
Voor mijn leeftijdscategorie moest ik procentueel tussen de 37 en 41 zitten en ik kwam uit op 39,7 % dus aan de bovenkant , prima dus.
Na de keuring weer lekker naar huis gefietst en onder de douche gestapt.

2 opmerkingen:

Willem zei

Hee dat is mooi hoe lang mag je nu weer??
Ik heb dit jaar de nieuwe PMMO bij brandweer Rotterdam gedaan ik denk dat er veel vrijwillige brandweerkorpsen een probleem gaan krijgen; in Hoorn zijn wij pilot met nog een paar korpsen, en het moet in ieder geval gefaseerd ingevoerd worden.

Gerrit zei

Ik ben boven de 50 dus moet ieder jaar gekeurd worden, maar de bhv is niet zo leuk als de brandweer hoor.
Wij waren voor 4 jaar terug nog brandweerplichtig en zodoende zat ik een jaartje of 10 bij de bedrijfsbrandweer en dat was veel leuker.