zondag 14 september 2008

Hooge Heerentocht

Zeepziederij De adelaar           Polder en duinen bij Castricum

                                                                                                  

Vandaag weer eens een rit meegereden met de toerclub , allemaal bukkers , en ik als enige op een ligfiets.
De naam van de tocht geeft meestal de bestemming aan maar vandaag was de rit genoemd naar een aantal straten die we door moesten met de naam Hoge heren of heren of hoge straat.
De rit gaat via een route beschrijving en die moet dan wel kloppen  , dat was in dit geval vandaag niet zo , we werden een kant opgestuurd waar nog wegwerkzaamheden waren , dus opgeschuurd en uitgefreesd asfalt , en 1 keer was er zelfs dat niet meer , dus moesten we over brokken steen en prut of de bermkant.
Maar goed meestal is de rit super voorbereid dus vandaag nemen we maar op de koop toe.
De rit ging via Wormer , een stuk langs de Zaan met toch nog wat industrie ( de foto toont voormalige Zeepziederij De adelaar, word een appartementen complex van binnen.) , naar krommeniedijk en dan via Heemskerk , Castricum ,Limmen , Heiloo naar de Mac donald bij Alkmaar ( zie ik ook het az stadion eens) , In Castricum was ik even verdwaald en na een 10 min zoeken zag ik in de verte een andere groep van ons en wist ik dus weer waar ik heen moest.
Na de A9 overgestoken te zijn (Nijenburgerweg) hield de weg door werkzaamheden ineens op , dus stukje lopen en via een natuurpad verder en later weer wat lopen maar toch nog aangekomen bij de Mac. Na koffie gedronken te hebben haha je bent niet voor koffie bij de mac dus neem je patat met een shake , weer op weg naar de Zuid Schermer alwaar een mooie molen staat en door via de starnmeerpolder naar Wormer en zo weer naar het clubhuis in de Wijde Wormer.
Het was vandaag prima fietsweer en dat vonden wel meer mensen , de wind vond ik toch wel wat fris en ondanks het verdwalen en de slechte stukken weg was het toch wel een mooie tocht.

Ritafstand 78 Km
Totaal dit jaar 2703 Km

Geen opmerkingen: