donderdag 25 september 2008

Proefritje naar Muiderslot


Vandaag als voorbereiding op de rit naar het herfsttreffen bij huizen , een gedeelte van de route afgelegd als verkenning.Het was prachtig weer maar toch waren er niet veel fietsers op pad , dit zal aan het frisse windje gelegen hebben wel onderweg nog een paar fietsclubleden tegen gekomen van onze zaanse toerclub.
Vanuit zaandam naar de schellingwoudebrug en via de westelijke merwede kanaaldijk over de nesciobrug het diemerpark in , wat een mooi natuurgebied is daar gemaakt met een heel breed fietspad , zeg maar weg eigenlijk , echt een heel mooi stukje nieuwe natuur.
Verder gefietst langs de kustbatterij bij Diemerdam en daar even een babbeltje gemaakt met een challenge trike rijder die de fortenroute fotografisch aan het vastleggen is , niet in een dag maar wanneer hij tijd heeft gaat hij er voor , dan via de pampusweg langs de A1 richting muiden , onderweg even wat kastanjes opgeraapt , hoef ik niet voor te stoppen, en bij het muiderslot even wat gegeten en gedronken.
De terugweg verliep in anderhalf uur voorspoedig met als enige dat de rit even uitgebreid werd met een gedeelte van het twiske alwaar de snelheid met het windje in de rug opliep tot zo,n 42 km per uur.

Ritafstand 70 Km
Totaal 2880 Km dit Jaar

3 opmerkingen:

sunrider16 zei

en denk je dat je het vinden kan ? ik ga met een ligfietsmaatje er heen vanuit enkeveen/kortehoef, vanuit daar is het een half uurtje rijden ofzo:d ga je heel het weekend ? of alleen zaterdag??? ik ga iedergeval met me sunrider:d


gr marcel

Gerrit zei

Ja hoor , ik heb de route al helemaal uitgestippeld , ik ga het hele weekend anders zou ik op zaterdag 170 km moeten fietsen dat is me een kleine 70 teveel.
ik ga met een ligfietser uit stompetoren (beemster) die kant op dus de rit word ook weer gezellig.
zie je zaterdag.

sunrider16 zei

okidoki:D