maandag 24 november 2008

eerste ritje op de Fujin weer

Vanochtend om 5:15 weer op de ligger naar het werk , het begin was even koud maar ik was al snel opgewarmd doordat ik bijna onder een stadsbus lag .
Ik moest bij een kruising rechtsaf en de bus kwam aardig hard van links aan en 15 meter verder is een bushalte maar doordat de bus zo hard reed dacht ik dat hij niet zou stoppen bij deze halte maar toen hij naast me reed kwam hij ineens zonder knipperlichten ofzo naar de stoeprand om toch te stoppen bij de halte en een passagier op te pikken .
Ik ging natuurlijk ook gelijk naar de stoeprand en stopte en hield m,n fiets een beetje schuin en dat was maar goed ook want toen de bus stopte had ik nog 1 cm ruimte tussen de bus en m,n trapper, PFFFFFFFFF. Volgende keer toch maar even wachten tot die sukkel voorbij is .
Heerlijk gewerkt vandaag en de fiets reed ook weer heerlijk , de bagagedrager is eraf want die gebruikte ik toch nooit en daarvoor in de plaats zijn een paar mooie spatbordjes gekomen , blijft de fiets wat schoner met dit weer.
Op de terugweg had ik sukkel 2 voor me , in een rij auto,s die vlg,s de knipperlichten allemaal rechtdoor of links gingen was ik van plan om rechts er langs te gaan en dan op de kruising rechtdoor maar iets weerhield me ervan en dat was maar goed ook want ineens ging er een auto zonder richting aan te geven naar rechts , gelukkig zat ik er nog net achter want ook deze sukkel had z,n spiegels voor niks erop zitten .
Het lijkt me leuk om dan ff snel met een luchtdruk pistooltje ff snel de band van zo,n sukkel stuk te schieten maar helaas ik heb niet zo,n ding en schieten kan ik ook al niet.

groeten maar weer en morgen weer fris op pad.

4 opmerkingen:

Mick zei

Ik kan me je reactie direct voorstellen.Ik kan me ook nogal n's opwinden over patsers en dombo's.
Ik denk alleen dat je met 'n luchtdrukpistooltje niet door 't loopvlak vn 'n autoband heenkomt.Misschien met 'n gasdrukpistool (met drukcilinder),ik weet het niet want ik houd niet van wapens maar ik zal 't 'ns aan m'n broer navragen (ook over 'terugslag' en zo want anders ga je weer gevaarlijk slingeren lijkt me).
Wat mij vaak wel helpt op 'n tweewieler (tegen dombo's)is 't aandoen van 'n reflecterend 'pech onderweg' vestje over m'n bodywarmer...
Schept vaak net die verwarring bij de 'tegenpartij' om je voorrang te nemen.

Gerrit zei

yep , ik heb zo een windstoppertje in die reflecterende kleuren , ga ik voortaan maar aan doen s,winters.
en van dat pistool ga ik echt niet doen hoor krijg je alleen maar meer last door, alleen het reageert zo lekker af.

Gerrit zei

Voor 3,5 jaar terug was ik zelf ook een sukkel want ik hield ook weinig rekening met fietsers , nu ik zelf veel fiets is dat anders.

Mick zei

Vorig weekend zelfs de sunrider van Marcel Beekmans op het dak van m'n Nissan Micra door de Coentunnel (voor revisie bij de ligfietswinkel) vervoerd...
Maar dat is niet echt 'n liefhebberij
uiteraard.
Met zo'n reflektiehemd gaan automobilisten twijfelen of je van een of andere hulpdienst bent en houden zich dan vaak wél aan de regels!