zaterdag 15 mei 2010

Drama op het werk


Al een paar weken lang worden wij tijdens ons loopje van het badlokaal naar de fabriek luidruchtig weggejaagd door een koppeltje Scholeksters .
Dit stel broed ieder jaar op het dak van het dienstgebouw en probeert ons de laatste weken luidruchtig naar een andere plaats te lokken , een taktiek om indringers van het nest weg te houden , dat is bij ons niet nodig want wij kunnen toch niet op dat dak komen maar dat kunnen zij niet weten .
Vanmiddag op weg naar het badlokaal waren zij wel erg luidruchtig en aanwezig op het naastliggend grasveldje , een extra blik om er achter te komen wat er aan de hand was vond ik wel vereist en tot mijn ontzetting zag ik drie kleine scholekstertjes op het asfalt liggen , Dood.
Deze drie waren natuurlijk achter hun ouders aan gelopen en van het 15 meter hoge dak af gevallen , de aanblik was verschrikkelijk en de ouders probeerden mij weg te jagen .
Nu is het natuurlijk een beetje onverantwoordelijk van de ouders om hun kinderen al achter hun aan te laten komen als ze nog niet kunnen vliegen maar een broedplek op een 15 meter hoog dak maken getuigt al niet van slimmigheid.
Maar toch vind ik het zielig en zonde , de Weidevogels hebben het al zo zwaar in nederland met al die polders die bebouwd moeten worden omdat wij ons land vol laten lopen met allerlei lieden die natuurlijk ook willen wonen.
Maar geloof mij , De natuur neemt een keer WRAAK en berg je dan maar.

2 opmerkingen:

marcel beekmans ( beekie ) zei

vet sneu!!!!
o maar ik kan heeel hrd nazca-en en Queste hoor!!! mij pakken ze zo maar niet!

Mick zei

Met recht zielig maar met de schelvis is 't nog erger gesteld: 99,1% is al dood!
http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/43442134/