zaterdag 1 mei 2010

Vertrouwd Rondje


Na een paar dagen chagerijnig binnen zitten heb ik toch maar even de fiets gepakt.
Het werd een vertrouwd rondje met een afsteekje en een paar schrikkerige paarden.
Het eerste stuk gaat via de Vlinderbrug , Zaanstads poort naar Zaandam , laat me niet lachen, die brug is zo vies van de alg, als dat ons visitekaartje moet zijn, hahaha.
En door het industriegebiedje Achtersluispolder naar Tuindorp Oostzaan en via het landsmeerderdijkje , gelukkig de GPS blijft zitten op dit stuiterweggetje, naar de draaibrug in Amsterdam Noord en langs het kanaal naar Het Schouw,daar omhoog en naar Watergang , daar even het dorp in gegaan om er achter te komen dat het daar doodloopt en dus maar teruggefietst, voorheen kon je ook nog via Watergang naar een fietspad door de polder maar helaas , de brug over het water aldaar is afgesloten dus dan maar via de Jaagweg naar Ilpendam en Purmerend .
Daar weer langs het kanaal naar de Noorderweg om aldaar 2 paarden schrik aan te jagen , maar even afgestapt en de fiets tegen de boom geparkeerd want ze dorsten er echt niet langs, na een vriendelijk bedankje van de amazones weer verder gereden om via Koog aan de Zaan en de provinciale weg langs het station naar de visboer bij de Praxis te gaan want die heeft zulke lekkere visjes. Daar nemen we even een haringkje voor Oma mee en deze bezorgen we gelijk maar even. Na een kort bezoekje weer verder naar huis.
Onderweg bij 1 van de stoplichten kreeg ik nog de hele grappige vraag te horen of ik niet in slaap viel , dat horen we nou nooit he medeliggers?
Oh ja ik zou nog wat mededelen over de bevestiging van de GPS , nou , hij zit prima , goed vast , hij moet alleen nog 1 cm naar voren omdat ik er toch nog af en toe met m,n been tegen aan kom.

48 Km gefietst.

Groetjes

3 opmerkingen:

marcel beekmans ( beekie ) zei

chagrijnig terwijl het zó lekker ligfiets weer was?? je moet toch echt wat vaker je fujin uit laten Gerrit!
daar woord je vrolijk van! jij ook!

Gerrit zei

je hebt gelijk beekie , maar ja , jij belt ook niet zo vaak meer , logish want voor een ritje minder als 100 kom jij je bed niet meer uit .lol

marcel beekmans ( beekie ) zei

o jawel hoor:P alles boven de 30 km is goed toch...het woord na maandag weer "beter weer" jij heb het drukker als mij, dus geef gerust een gil...