zondag 19 oktober 2008

Rondje Kerckhaen


Vandaag besloten om niet met de club mee de duinen in te gaan omdat het gisteravond laat geworden is en de groep voor mij toch al te vroeg vertrekt en de steentjes en betonplaten in de duinen vind ik niet zo lekker rijden.
Dus zelf maar op pad , eerst naar oostzaan voor een stempeltje en dan kan ik gelijk mooi Het Twiske in daar.
Bij de ingang kwam ik twee trimmers tegen waarvan de ene er al goed door zat want hij zag me helemaal niet en moest door z,n maat voor m,n zaag (tandwiel) vandaan getrokken worden, wat een mazzel.
Afijn , doorgefietst en door het lekkere droge weer was het gelijk drukkig op het fietspad maar ik kon toch lekker voor de wind met een gangetje van 36 km per uur doorfietsen.
Bij de kruising Waterland/Purmerend aangekomen zag ik twee wielrenners achterop komen dus moest er even wat harder gefietst worden , ze kwamen ook de spoorlijn over achter mij aan richting Purmerend , de snelheid moest nog even omhoog en met een gangetje van 42 Km/uur raakte ik ze vlak voor Purmerend kwijt en moest ik zelf ook afremmen vanwege kruisingen en stoplichten , ja daar stop ik nog voor ook op zondagochtend.
Door de Midden Beemster ging het op weg naar de West beemster om daar bij restaurant de Kerckhaen een broodje kaas en een bakkie thee te nuttigen voor drie euro.
De plaatselijke voetbalclub was daar net een bespreking aan het houden voor de komende wedstrijd en de jongens kregen er goed van langs van de trainer , ik ben blij dat ik m,n eigen trainer ben , het gaat ook altijd goed.
Op de terugweg had ik zoals gewoonlijk weer tegenwind en ging het tempo aardig naar beneden , Even gestopt voor een plaatje van Fort aan de Jisperweg en via de zuiddijk met schuine tegenwind waar ik toch nog wat voordeel van had op weg naar Purmerend.
Via Purmerend en de wijdewormer toch nog maar even voor een babbeltje en stempeltje bij het clubhuis langs gegaan en zag daar onze altijd vriendelijke ab (appie) achter de stempeltafel zitten en natuurlijk Edje achter de bar.
Na een bakkie leut op weg naar huis gegaan en thuis een heerlijke douche genomen.

Ritafstand 60 Km
Totaal dit jaar 3218 Km

2 opmerkingen:

sunrider16 zei

heey kerel, wij waren met ALF nog in purm:P lol

als jij ker mee rijden wil, en je enemt om 10:06 op spoortje 2 de tein ben je om 10;19 op central. als ik mee rij,m en weet dat je waarschijndelijk mee komt, dn kunnne we natuurlijk altijd over cs gaan natuurlijk! no probleemo!!!

Gerrit zei

marcel , museumplein is niet zo ver op de fiets hoor , maar dan moet ik wel om 9.00 van huis af ofzo en dat is vroeg.