zondag 29 maart 2009

160 Km met de Auto om 50 Km te fietsen


Vanochtend op tijd vertrokken richting Ligfiets winkel Tempelman in Dronten.
Waarom gaat iemand 160 Km auto rijden om een fietstochtje van 50 Km te maken , Nou gewoon .
De hoofdreden was dat ik graag een keer Paul Voerman van Challenge naar m,n fiets wilde laten kijken vanwege kleine stuurprobleempjes en hij was vandaag vanwege de ligfietsopstapdag met een opvouwbare Trike en een geveerde Hurricane bij Firma Tempelman in Dronten en hij had mij daar uitgenodigd , in eerste instantie zou ik een tocht meerijden in amsterdam met de ligfietswinkel maar ik besloot later toch om naar dronten te gaan want wat is er leuker om eens in een andere provincie te fietsen .
Het gesprek en het kijken naar m,n fujin zijn naar volle tevredenheid verlopen en wat een geschikte man is die Paul.
Verder allemaal gezellige mensen , erg aardig zijn de mensen daar in die regio , maar goed De Tocht.
We gingen rond 11:30 op weg langs het Ijsselmeer met de koude wind tegen naar de Lunchplek en na de lunch werd de groep in tweeen gesplits , 1 groep mensen die de 25 km gingen rijden en 1 snellere groep die 50 Km gingen rijden , beide groepen zouden weer rond 16:00 bij de ligfietswinkel zijn.
Dat betekent dus dat de snelle jongens 2 keer zo hard moesten rijden als de langzame groep , met een stuk of 10 velomobielen in de groep moest dat wel lukken , het tempo lag gelijk rond de 30 km / uur en gelukkig kwam het zonnetje er ook bij dus werden we nog wat opgewarmd .
1 Meneer vond het nodig om z,n fiets tijdens het rijden op z,n zij te leggen wat hem z,n fietsbroek en een bidon kostte maar goed het kan erger.
Langs het Ijsselmeer en de haven van Lelystad en binnendoor langs mooie fietspaden en een mooie omgeving langs de firma van hondenafrichter Gaus kwamen we na 50 km weer terug bij de ligfiets winkel .
De firma Tempelman had heerlijke Pizza broodjes klaar staan en na het nuttigen hiervan nog even een proefritje gemaakt op de nieuwe Furai en staan kwijlen bij de Fujin SL1 , wat een mooie lichte fiets is dat , volgend jaar misschien( SSPPAARREEN) met het fietsplan van het werk.
Een geslaagde dag met geweldige mensen , allemaal bedankt

Geen opmerkingen: