dinsdag 31 maart 2009

Nieuwe Banden


Vandaag aan het stoeien geweest met het opzetten van nieuwe banden , want je wil goed voorbereid naar het paastreffen , toch?
Het zijn toch weer continentals geworden , sportcontacts , Volgens W,Schermer zijn deze banden niet snel en leggen ze zeer moeilijk om .
Ik kreeg de oude bijna niet eens van m,n velgen af , na 8000Km zaten ze gewoon vastgeplakt .
Waarom toch weer sportcontacts , ik was de testen van wim vergeten en had deze gewoon weer bij de fietsenmaker besteld omdat ik er best wel veel kilometers mee gedraaid heb en niet 1 keer lek gereden heb.
Nu wim , de 26 inch versie had ik er met een beetje kracht wel snel om , maar de 20 inch was een ander verhaal , zelfs samen met de buurman lukte het ons niet om deze erom te krijgen.
Dus met wieltje en band als een klein jongetje terug naar de winkel en de monteur kreeg het eerst ook niet voor elkaar totdat hij een apparaatje er bij pakte en toen was het klusje zo geklaard.
Ik heb gelijk het apparaaatje van Simson meegenomen a 7,50 euries want dat is toch wel makkelijk voor onderweg.
Hierbij een fotootje , het gedeelte met het rondje op de kopse kant komt op de velg en met het haakse hoekje trek je zo de band over de velg.
Groeten van Gerrit die weer op mooie nieuwe bandjes rijd.

8 opmerkingen:

Mick zei

Bedankt voor de tip Gerrit! Bijvoorbeeld 'n vorkuitzetter, pedaalsleutel crank- en enkele pionafnemers heb ik wel maar dát 'speelgoed' kende ik eigenlijk nog niet!
Heb je iets met Hans L. afgesproken i.v.m. het paastreffen?

Gerrit zei

kon nog niet veel zeggen want hij wist nog niet of hij een tweede accu er bij had en anders moest hij 3 uur opladen in amersfoort maar daar ga ik niet op wachten , dat neem je me niet kwalijk , toch ?

ik begrijp hieruit dat hij zonder hulpmotor niet vooruit komt ?

Ik kende het speelgoed ook niet meer het gaat heel makkelijk hierdoor.

Mick zei

Ik heb me ook net voor het Paastreffen opgegeven. Ik zal ook proberen aanstaande vrijdag vrij te krijgen.
Ik neem aan dat jij ook Vrijdag al vertrekt? Misschien kan ik dan alsnog mee, zei 't op 'n tweewieler.

Gerrit zei

Yep , zoals het er nu uitziet wel , net gister een aanval van verkoudheid dus ik loop te niezen en snuffen tot en met , als het geen griep word gaat het gewoon door en ik was van plan om ongeveer 10:30 /11:00 bij muiden te zijn en daar zal andre dan aankleven misschien dat wij bij de schellingkwoude brug ofzo aan kunnen kleven , heb wel een karretje achter me dus de snelheid zal niet echt hoog zijn Mick , Gezellie man

Mick zei

Ja, ik heb net bevestiging vd maaltijd op Zaterdag gehad.'t is de eerste keer voor mij zo ver weg maar op eigen initiatief ben ik al naar Amersfoort en Goeree Overflakkee geweest dus why not? CU !

superbeekie ( marcel ) zei

heb het ff aangepast hoor:P

ja nee zat de afgelopen dagen totaal net goed n me vel, had nog wel getwijfeld om als nog heen te gaan, wand ikea opleidig ( intern ) was uitgesteld maagoed ha geen zin om hals overkop als nog te gaan, heb in idergavk goed op je twiske gepast:P

superbeekie ( marcel ) zei

heyhey dit misschien leuk vor gerritje?

http://www.ligfiets.net/agenda/evenement.php3?id1=2205

als het weer betje lekker is, ga ik er wel ff heen dnek, ff met de trein heen en weer naar gouda:P als je het wat lijkt, mot je ff op geven, en als je met de trein heen en weer gaat, kom je via amstel... 09;04 te zaandam op stappe:P

nog foto's gemaakt in kootwijk?

stradaatje zei

Gerrit, hoe heet dat apparaatje van Simson ? Ik kan het niet zo meteen terugvinden op internet ....