zaterdag 7 maart 2009

Rondje dammen

Morgen zou ik met de toerclub een groepstocht doen , wel gezellig maar helaas wordt het morgen niet zulk mooi weer als vandaag zegt het KNMI dus ik ben er alvast vandaag op uit getrokken.
Na de hond uitgelaten te hebben , heb ik me omgekleed en de stoute fietsschoenen aangetrokken.
eerst maar eens richting amsterdam en dan zie ik wel waar ik uit kom ,eerst door tuindorp oostzaan waar ik even een veldje krokussen moest fotograferen ( de lente komt eraan ) na een stuk doorfietsen kwam ik uit bij de schellingwoude brug , sommige bewoners van het Nieuwendammerdijkje zaten lekker in het zonnetje te genieten voor hun woning van een bakje koffie of misschien wel hun ontbijtje , zo lekker scheen het zonnetje.
Geen zin om de brug over te gaan dus gaan we er onderdoor richting Durgerdam , Na Durgerdam de Dijk op , vorige keer dat ik hier fietste ben ik beneden gebleven maar dit is ook mooi met de blik op het water aan de rechterkant.
Met het windje schuin achter me kwam ik snel bij Uitdam en van daar ben ik onderweg gegaan naar , Nee niet Marken daar was ik pas nog , maar Volendam.
Een man die op de dijk liep begroette me wel heel vrolijk en toen ik voorbij was realiseerde ik me pas dat hij de ligfietsgroet deed (duim en pink omhoog rest in een vuist) een ligfietser dus ,nou dat ziet er bij mij niet uit met die stijve handen maar ik had al anders gegroet dus het was goed.
Vanuit Volendam over de ventweg naar Broek in Waterland met tegenwind en langs de Broekervaart naar Het Schouw , boven purmerend werd het al een beetje grijs en het zonnetje was ook een beetje vertrokken.
Na het Schouw eerst maar even in Watergang gestopt voor Thee met appelgebak en via Ilpendam , Purmerend en de Wijde Wormer weer naar huis in Zaandam

Ritafstand 63 Km
Totaal dit jaar 510 Km

5 opmerkingen:

sunniebeekie ( marcel ) zei

leuke foto's gerrit!!

Gerrit zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Gerrit zei

`dank je Marcel , Zo uit de losse hand

Mick zei

Een stoere tocht door voor mij goed bekende plaatsen.Dat ik van Volendam
naar Marken ben gereden over 't ijs (en terug) zal me natuurlijk nog lang heugen!
Het voordeel van ligfietsen is natuurlijk ook dat je geen -gecompliceerde- begroetingsrituelen hoeft te onthouden...

sunniebeekie ( marcel ) zei

dat was mij ookal op gevallen ja, dat ze niet vergroten... kan zijn doordat ze er verkleind op komen, heb de camera op mail grote staan, moe anders steets elke foto verkleinen nar 30 bij 30...
ik heb die vrijdag vrij genomen en heb de nacht van van vrijdag op zaterdag gereserveert op te tukken, dus denk gewoon vrijdag.. is idd gezellie ja jij komt tog door/langs a'dam, misschien handig om langs het rijn kanaal te rijden? mooie langr weg en redeljk stabiel, heb tot aan breukeen gereden laatst, , maar wet vanaf utrecht niet hoe te rijden, dus zouden we even op broden moeten rijden dnek,