dinsdag 24 februari 2009

Cursus op het werk

Vandaag hoefde ik pas laat op het werk te zijn voor een cursus met het nieuwe besturingssysteem , het oude is bijna niet meer op te lappen dus nu gaat de fabriek gefaseerd over op een nieuw systeem.
Om 9:00 richting amsterdam noord ,Ik heb vandaag de lange route door het twiske gekozen , mooie fietspaden , het eerste wat me opviel in noord was de helikopter die voortdurend rondcirkelde , er zal wel weer wat gebeurd zijn denk je dan.
Na de cursus op de terugweg had ik 2 agenten op een snorbrommertje achter me , gas geven natuurlijk en ze bleven volgen ik reed op een moment bijna 40 op het fietspad en nog volgde er eentje , ik riep naar hem dat ie een helm op moest doen en een andere kentekenplaat nemen want dat ding was dus duidelijk niet begrenst , daar moest hij om lachen .
Nog geen 4 straten verder nog meer van die snor agentjes , en even later een paar te paard waar ik even voor stopte, had niet gehoeven zei een van de agenten , maar toch . Waarschijnlijk was er toch wat gebeurd met zoveel blauw op straat.
Bij het uitrijden van noord besloten om de route wat langer te maken omdat het zulk lekker weer was , Dus bij landsmeer niet het twiske in maar juist Landsmeer in en dan door naar Den Ilp en dan door richting Purmerland , Bij de Oostzanerrijweg afgeslagen en via De Haal en de Stationstraat in Oostzaan en dan door de polder Oostzaan naar De Watering in Zaandam en dan zijn we bijna thuis.
Vandaag dus geen 26 Km woon werk maar door deze omweg uitgekomen op 40 Km woon werk , de fujin reed weer als een trein en het hele stuk door landsmeer,den ilp en Oostzaan was 30/32 Km per uur makkelijk vol te houden en met het heerlijke zonnetje in m,n gezicht heb ik weer genoten. Dit ga ik zeker vaker doen.

Ritafstand 40 Km
Totaal 370 Km dit jaar.

5 opmerkingen:

marcel beekmans zei

dat deed ik eens toem ik rondje bijlmer rijden deed, op en moi langrecht stuk reed ik ok zo'n agenten brommertje voorij, bij het voorbij rjden reed ik 46 km/h... ik zij tegem hem... volgens ij moet u nu een helpje op en een kenteenplaaje hebben meneertje wand u rijd harder dan 45 km/h... vod meneer niet leuk!!! wand anderen geven ze daarvoor een prent!!! maargoed welke wie bekeurd er de politie??

Gerrit zei

MORGEN IS DE DAG MARCEL ,Veel plezier.

Mick zei

Toch moet je de rol van 'de velomobiel' ook weer niet overschatten hoor Gerrit.
Hoewel ik 'm voor 't gemak in m'n profielplaatje laat staan heb ik de Alleweder zeker 2 weken al niet meer gebruikt! Gewoon te omslachtig om de flat uit te krijgen...
Ik 'doe' praktisch alles met tweewielliggers, nou ja op die auto af en toe na dan...

Gerrit zei

Dat doe ik ook niet hoor Mick , zomers zou ik er zeker niet in willen rijden denk ik , in de winter lijkt het me wel aangenaam maar ik kan er hier geen kwijt en daar komt bij , ik ben super tevreden met de Fujin , maar daarom vind ik het wel leuk voor marcel dat ie morgen weer in z,n velo kan rijden want die is er wel weg van geloof ik.

sunrider1032 ( beekie ) zei

ik denk dat het in de zomer te warm is voor een velo, pffff moet er niet aan denken om er met bewijze van spreken met 30 graden er in te gaan liggen!!! maar voordeel van een velo is, dat je veeeeeeeel meer bijv boodschappen, kan mee nemen!!!

heb er inmiddels 100 op zittenm in twee dagen...

be save

gr marcel,