zondag 22 februari 2009

Rondje SpijkerboorVandaag vertrokken voor een rondje spijkerboor , de woon werk ritjes zijn te kort en straks komen de langere afstanden bij de club weer in beeld en natuurlijk straks naar het paastreffen dus dan moet er wel wat getraind worden .
Waarom niet gisteren gegaan ? Het was gister perfect weer , veel beter als vandaag maar gister heb ik de fiets schoongemaakt , dat was wel nodig na de woon werk ritjes door regen , zand en pekel , de ketting zag er gewoon verroest uit.
Maar goed , er stond een fris windje en die had ik de eerste 16 Km tegen , door de wormer , voor purmerend afgeslagen en via een bruggetje de ringvaart over , dit bruggetje kan je met een velo niet over maar wel met mijn open fiets.
Verschillende keren kwam ik hele mooie eenden tegen maar fotograferen wilde niet lukken , ze waren erg schuw en vlogen steeds weg .
Onderweg ook wel 20 zwanen gezien , in koppels maar enkele ook alleen , zelfs een met een gans als compagnon.
Tijdens de rit voelde ik toch m,n benen wel , de griep en verkoudheid heeft aardig wat van m,n conditie opgeslokt , het lijkt wel of ik helemaal opnieuw moet beginnen , hoop dat dat na een paar ritjes weer beter gaat.
Na het oversteken van de ringvaart een stukje linksaf en dan rechtsaf richting Spijkerboor door de Jisperpolder langs het oorlogsmonument en Linksaf de Kanaaldijk op naar Spijkerboor , Na Spijkerboor Linksaf het Oudelandsdijkje op en via Oost knollendam , Wormer en dan over de Zaanse Schans " daar heb je altijd veel bekijks " weer richting Huis .

Ritafstand 35 Km , gem.snelheid 24 Km/uur
Totaal dit jaar 330 Km

4 opmerkingen:

Mick zei

Dat is inderdaad nog niet zo'n heel grote totaalstand tot nog toe.
Op de meeste van mijn fietsen zit geen km-teller maar 'n grove berekening leert me dat ik maandelijks tussen de 700 en 1000km per maand fiets (met 40 km voor werk- of familiebezoek).

Gerrit zei

weinig puf , slecht weer en toch ook de verkoudheid cq griep en m,n ww afstand is maar 30 Km retour , s,zomers breidt ik die vaak uit tot 45 maar nu nog ff niet met dit weer.

Mick zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mick zei

Ik sluit niet uit dat ik hetzelfde zou scoren als ik (fulltime) ploegendiensten moest draaien!
Daarbij was 'n blokkade toen ik bij Crocklaan werkte dat ik 2x op de pont van Zaanstad wachten moest...Dus ging ik meestal met de motor door de Coentunnel.