zaterdag 7 februari 2009

Te mooi om thuis te blijven

Eigenlijk werd ik vandaag veel te vroeg wakker na de nachtdienst , om 11:30 was ik er al weer uit even wat gegeten en keek naar buiten en vond het te mooi weer om thuis te blijven .
De laatste twee weken is er van het fietsen niet veel gekomen door griep , werken , snotverkouden , slecht weer en weet ik het allemaal dus vandaag maar weer eens begonnen met een klein ritje.
Door Oostzaan over de Haal en daar zag ik de nijlganzen al weer bezig met hun snavels in de slootkanten en weilanden te wroeten , even verderop kwam ik een jonge zwaan tegen , het volwassene kleed had al bijna het grijs verdrongen.
Door over de oostzanerrijweg en dan linksaf door de polder naar Purmerland alwaar ik in de lucht een grote vlucht vogels achter elkaar aan zag vliegen en een mevrouw was op de brommer haar paard aan het uitlaten , dan weer door langs het kanaal naar purmerend en dan via neck en de Wijdewormer terug naar zaandam , doorgefietst naar de stad om even een bakkie bij m,n moeder te doen en daarna met een omweg weer naar huis om de hond uit te laten.
Een mooi rondje met mooi weer en weinig wind en weer genoeg natuur gezien , vannacht mag ik weer in de fabriek rondlopen.

Ritafstand 28 Km

2 opmerkingen:

SilverBaronRider zei

Ja weer langzaam beginnen , al na een week griep is de conditie al een stuk minder.
Met zo een kort ritje zal de kou nog niet via je SPD plaatjes voor koude tenen hebben gezorgd.

Gerrit zei

he leuk , een reaktie van een niet velomobielrijder ,ik heb je blog gelijk toegevoegd , het valt mij op dat de meeste blogs van ligfietsers ook die van velomobilisten zijn , erg weinig van open rijders.
En inderdaad de conditie is gelijk een stuk minder en zelfs op dit korte ritje was ik aan het zweten .
Geen koude voeten maar had ook niet m,n schoenen met spd aan.