zondag 19 juni 2011

Scholeksters

Vorig jaar berichtte ik al over een paartje scholeksters die bij ons op het fabrieksterrein op het dak van een kantoorgebouw aan het broeden waren, lees hier, met een fatale afloop voor de jongen trouwens.
Vandaag waren er weer 2 jongen naar beneden gevallen en na een val van een metertje of 10 denk ik overleden.
Hebben die ouders dat nu niet door ? Blijkbaar niet want na de mislukte broed van vorig jaar zijn ze er weer gewoon gaan broeden en zelfs nu de jongen voor dood op straat liggen blijven ze de jongen beschermen en passanten proberen ze weg te jagen.
Wat kunnen we volgend jaar doen om dit drama te voorkomen, ik heb echt geen idee .
Er ligt zelfs een mooi braakliggend terrein wat een beetje lijkt op een weiland maar toch verkiezen de scholeksters het dak .
Misschien moet er volgend jaar een gaasrand op gemaakt worden of het braakliggend terrein moet voor de maand Mei gemaaid worden zodat het nog meer op een weiland lijkt.
Wie het weet mag het zeggen.
Resume , de woon werk ritjes gaan gewoon door , gelukkig nog steeds tussen de buien door kunnen fietsen en niks speciaals gebeurd dus ook weinig te vertellen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Je zult er aan moeten wennen, dit paartje zal dit nog jaren zo volhouden.
Je zult je verbazen hoe oud een scholekster wordt en hoe eigewijs ze zijn.

Anoniem zei

ja
een jaar of 20...zelfs 30
je kan proberen het 'onmogelijk' te maken om het nest op het dak te maken: fysiek door gaas oid of wellicht dmv een verschrikker. Denk dan aan een 'pop' in de vorm van een roofvogel.

sterkte

Gerrit zei

dat is een goeie , die van de roofvogel , dat is wel te realiseren denk ik.
Bedankt , het gaat nl al zo slecht met de weidevogels.