donderdag 6 augustus 2009

Rondje Vliegen met Marcel


Marcel (beekmans) was gisteravond bij ons om te barbequen , was gezellig dus hebben we gelijk maar de afspraak gemaakt om vandaag weer eens naar de Ijweg te gaan om naar de vliegtuigen te kijken. Een paar dagen eerder was hij er met z,n Quest en mocht ik even proefrijden , dat ging niet van een leien dakje want marcel is een stuk langer als ik , en ik vond de fiets erg lawaaierig , maar goed terug naar de rit van vandaag , op weg naar de Ijweg.
Dus via de Den Uilbrug en de nieuwe brug naar het industriegebied westerspoor en vandaar naar Nauerna en het pontje om aan de overkant te komen.
Marcel had zijn fototoestel mee en kon daar gelijk gebruik van maken want er kwam een volgeladen Containerschip voorbij , wat zijn die dingen groot.
Na de pont verder door Zwanenburg en Boesingheliede , genoeg fietsers tegen gekomen en aangekomen op de Ijweg bleek het een drukte van belang op de spottersplaats te zijn , wel 20 auto,s en evenzoveel fotografen met scanners stonden al de landende vliegtuigen te bewonderen.
Wat een verschil met vorige keer dat ik er was , geen vliegtuig te zien toen , en nu bleven ze maar komen en misschien kwam er wel een speciaal toestel vandaag dat het daarom zo druk was , helaas vergeten te vragen .
Nadat Marcel diverse foto,s en filmpjes geschoten had zijn we doorgereden naar de MacDonald bij Badhoevedorp en binnen in het koele gebouw de innerlijke mens verzorgd.
Daarna weer op weg naar huis waar we te Zwanenburg twee duitse perfect engels sprekende toeristen tegenkwamen die naar de " " Ferry " in Ijmuiden op weg waren met hun ligfietsen volgepakt met ortlieb tassen.
Zij zouden daar met de Ferry naar Engeland vertrekken en hun vakantie vervolgen en later weer naar Duitsland met de Ferry.
Ik ben even de naam van de fietsen kwijt maar het was een ouder model met het wiel vooraan en de trappers daarvoor beide onderstuur uitgevoerd. leek een beetje op een Hase.
We hebben hun een stuk op weg geholpen richting Ijmuiden en een fijne Holyday gewenst , en zo kwamen wij na 63 Km weer thuis aan .Vriend Marcel had erg veel moeite om mijn snelheid bij te houden hoewel ik toch een jaartje of 24 ouder ben ( lol )
, zou je soms je conditie verliezen als je veel in een Quest rijd. Het kan ook het feit zijn dat Marcel al vanaf 05:00 uur op was en een beetje moe was maar ik vond het wel vermakelijk.
Marcel ging na een kettingschoonmaak en wat drinken door naar Koog aan de Zaan om zijn zonnebril op te halen .

Ondertussen even opgezocht . Het Containerschip is uit 2008 , kan 6500 containers vervoeren en vaart onder panamese vlag. en de letters NYK staat voor Nippon Yusen Kaisha , opereren wereldwijd met kantoren all over the world.


Groeten Gerrit.

2 opmerkingen:

marcel beekmans ( beekie ) zei

hier staan de foto's voor je on line

http://picasaweb.google.nl/ligfietsbeekie/ZaansweekendjeEnVliegtuigjesSpotten6Aug09#

als je er niet van afplukken kan, roep dan maar ff, dan ,ail ikze ff, maar dan is hele mailbox denk weer vol, dus misschien wel ff slim zo,

Gerrit zei

heel slim zo Marcel , heb er een paar gepikt dank je , ik wilde eerst niet vermelden dat je me niet bij kon houden maar je heb het zelf ook al opgenoteerd dus ik denk , vooruit maar.