woensdag 23 februari 2011

Het gaat lekker


Hoewel het deze maand behoorlijk koud was heb ik toch weer aardig gefietst.
Zijn er nog bijzondere dingen gebeurd ? Eigenlijk niet of het moet de automobilist zijn waar ik vol in de remmen voor moest.
Ik fietste langzaam naast een collega , soms kom je elkaar tegen onderweg, en er was een rotonde in aantocht , omdat ik het leuk vind om wat harder door de bocht te gaan zette ik aan maar ondertussen had ik ook al gezien dat er een auto stond te wachten die mogelijk mijn pad ging kruisen .
Gelukkig zag ik dat de man niet naar het fietspad keek want de man trok gewoon op om het fietspad over te steken en met een spectaculaire remactie wist ik een aanrijding te voorkomen , de automobilist heeft er niks van gemerkt maar mijn collega was geschrokken en ontsteld , en ik ? ,ach , dit soort dingen gebeurt ongeveer 2 maal per week dus het blijft gewoon opletten.
Gisteren en Eergisteren had ik de late dienst dus dat betekent s,avonds rond 23:00 terug fietsen en door de NO wind was de gevoelstemparatuur een graadje of -7 en waar ik dan last van heb is kramp in de voeten , zal wel door de kou komen en ik moet voor de volgende winter maar een paar winter fiets schoenen kopen.
Aangezien de maand bijna afgelopen is en ik deze maand alleen nog maar 2 nachtdiensten hoef te werken heb ik al vast een maandstaatje. Mocht er nog wat veranderen dan kan het altijd gecorrigeerd worden. toch?

veel fietsplezier.

2 opmerkingen:

YL zei

Hoi Gerrit, probeer anders eens neoprenen overschoenen. Bijvoorbeeld van BBB (tussen de 25 en 30 euro te verkrijgen)Uiteindelijk vind er nog steeds afkoeling plaats maar dit proces wordt aanzienlijk vertraagd. Was voorheen een half uur fietsen met -4 al heel erg vervelend, nu is een uur met -7 geen echt probleem. Sokken, schoenen en overschoenen vooraf strategisch naast een warme radiator plaatsen werkt ook comfort-verlengend. Gelukkig wordt het nu snel lente...:)

Gerrit zei

Hoi YL , die neopreen overschoenen gebruik ik al een paar jaar maar echt merkbaar warmer vind ik het daardoor niet wel vind ik deze helpen tegen de regen .
Het probleem komt denk ik van de spd schoenplaatjes af die de koe doorgeven naar de voeten .
En de onderkant is open en vol in de wind natuurlijk met ligfietsen.